FACT

Ανεμοπορία

Που είμαι?:   Αρχική Σελίδα » Articles » Ανεμοπορία

Λίγα λόγια για την Ανεμοπορία...


Ο υπέροχος σιωπηλός κόσμος της πτήσης χωρίς μηχανή.

 • Εάν η ιδέα της πτήσης σας γοητεύει, τότε το θεαματικό σπορ της ανεμοπορίας θα σας ανοίξει ένα καινούριο κόσμο απολαύσεων.

 • Στην ελεύθερη πτήση με ανεμόπτερο, κερδίζουμε ύψος χωρίς τη βοήθεια κινητήρα και παραμένουμε ψηλά όσο το επιθυμούμε, διανύοντας εκατοντάδες χιλιόμετρα πριν επιστρέψουμε στη βάση μας.

 • Δεν είναι δύσκολο να γίνει κανείς ανεμοπόρος. Μπορείτε να μάθετε να χειρίζεστε ανεμόπτερο σε οποιαδήποτε ηλικία. Μπορείτε να πετάξετε σόλο από την ηλικία των 16 ετών και να συνεχίσετε να πετάτε μέχρι τα 86 σας!

 • Αφού εκπαιδευτούν, πολλοί ανεμοπόροι ασκούν την δεξιοτεχνία τους με πτήσεις ταξιδίου για την κατάκτηση όλο και μεγαλύτερων αποστάσεων. Άλλοι πάλι που τους συγκινεί ο συναγωνισμός έχουν βρει στους αγώνες ανεμοπορίας ένα από τα πιο απαιτητικά και συναρπαστικά ατομικά αθλήματα.

 

 Για τους περισσότερους όμως η χαρά της ανεμοπορίας είναι να γλιστράς αθόρυβα ανάμεσα στα σύννεφα απολαμβάνοντας το κυνηγητό των ανοδικών ρευμάτων και να μοιράζεσαι με φίλους τον ενθουσιασμό και τις συγκινήσεις που προσφέρει το άθλημα αυτό. Είναι μια ικανοποίηση που δύσκολα περιγράφεται σε όσους δεν έχουν γευτεί αυτή την εμπειρία.

 Τα σημερινά ανεμόπτερα κατασκευάζονται από συνθετικά υλικά, όπως υαλονήματα και ανθρακονήματα, παραμένουν όμως δημοφιλή και τα ανεμόπτερα από αλουμίνιο ή από ξήλο με πάνινη επικάλυψη. Τα ανεμόπτερα έχουν εκπέτασμα πτερύγων από 17 εως 25 μέτρα, διαθέτουν όργανα πτήσεως - πολλές φορές ηλεκτρονικά - και έχουν τελικές ταχύτητες που ξεπερνούν τα 250χλμ την ώρα. Είναι εύκολα στο χειρισμό τους και είναι σχεδιασμένα για να εκμεταλλεύονται με τον βέλτιστο τρόπο τα ανοδικά ρεύματα.

 Τα σύγχρονα ανεμόπτερα μπορούν να διανύσουν από 35 έως και 60 χιλιόμετρα για κάθε 1.000 μέτρα ύψους που χάνουν. Με αυτές τις εντυπωσιακές επιδόσεις έχουν επιτευχθεί ρεκόρ αποστάσεων που ξεπερνούν πλέον τα 2.000 χιλιόμετρα και ρεκόρ ύψους πάνω από τα 30.000 ft.

 • Διεθνής Αθλητικός Κανονισμός Ανεμοπορίας

  Διεθνής Αθλητικός Κανονισμός Ανεμοπορίας

 • Απαιτήσεις - τι χρειάζεται ;

  Σε αυτή την Ενότητα ενημερώνεστε για την διαδικασία που ακολουθείται από την Σχολή ανεμοπορίας προκειμένου να εγγραφεί κάποιος στην καινούργια εκπαιδευτική σειρά που θα δημιουργηθεί και να παρακολουθήσει τόσο τα Θεωρητικά όσο και τα πρακτικά μαθήματα της Σχολής Ανεμοπορίας προκειμένου να περάσει τις γραπτές αλλά και τις εξετάσεις στην πράξη για να αποκτήσει το Πτυχίο Πιλότου Ανεμοπτέρων.

 • Εκτιμώμενο κόστος

  Σε αυτή την Ενότητα μπορείτε να πληροφορηθείτε σχετικά με το συνολικό κόστος προκειμένου να αποκτήσετε Πτυχίο Πιλότου Ανεμοπτέρων. Η αερολέσχη Έδεσσας σε μία προσπάθεια να διαδώσει την Ανεμοπορία που είναι και ο καταστατικός της σκοπός, προσπαθεί στις μέρες μας να κρατήσει τις τιμές χαμηλά και να δώσει την ευκαιρία σε όλους να δοκιμάσουν και αν τα καταφέρουν να αποκτήσουν το Πτυχίο Πιλότου Ανεμοπτέρων!!!!

 • Εκπαιδευτές

  Αυτή η ενότητα περιλαμβάνει πληροφορίες που σκοπό έχουν να ενημερώσουν τόσο το κοινό όσο και τους μαθητές σχετικά με το Εκπαιδευτικό προσωπικό Εδάφους αλλά και Αέρος όπως επίσης και το Ετήσιο πρόγραμμα του αεροδρομίου προκειμένου να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία τόσο της Σχολής αλλά και η διεξαγωγή των πτήσεων!!!

 • Ιδιωτικά ανεμόπτερα

  Ανεμόπτερα που δραστηριοποιούνται κυρίως στο αεροδρόμιο της Αερολέσχης Έδεσσας αλλά και γενικότερα στον Ελλαδικό χώρο με Βάση το αεροδρόμιό μας.

 • Άρθρα - Βιβλία - Εκδόσεις

  Εδώ μπορείτε να βρείτε σε ηλεκτρονική μορφή αρθρογραφία από Έλληνες και ξένους που αφορά την ανεμοπορία με πλήθος πληροφοριών και τεχνικών θεμάτων επί της Ανεμοπορίας. Επίσης μπορείτε να βρείτε έτοιμα για download τα Βιβλία του κ. Κώστα Πικρού που αφορούν την Μετεωρολογία (τον σπουδαιότερο τομέα της Ανεμοπορίας) που με απλό και εύκολο τρόπο εξηγούν τις βασικές αρχές της Μετεωρολογίας χρήσιμα στους μαθητές της σχολής για τις γραπτές εξετάσεις του Πτυχίου Πιλότου Ανεμοπτέρων.

 • Διακρίσεις

  Εδώ θα βρείτε τις διακρίσεις που μπορεί να λάβει ένας ανεμοπόρος εφόσον επιτύχει συγκεκριμένες επιδόσεις .

 • Η σχολή

  Σε αυτή την σελίδα θα βρείτε όλο τον Κανονισμό λειτουργίας της Σχολής Ανεμοπορίας του Ανεμοπορικού Κέντρου μας, την Οργανωση την Διοίκηση και τους κανονισμούς που διέπουν την λειτουργία του.

 • Εκπαιδευτικό πρόγραμμα

  Όπως κάθε οργανωμένος Εκπαιδευτικός Οργανισμός έτσι και η Σχολή Ανεμοπορίας της Αερολέσχης μας διέπεται από εκπαιδευτικό πρόγραμμα εγκεκριμένο για την εκάστοτε εκπαιδευτική σειρά από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ/ΣΠΟΑ). Σε αυτή την ενότητα λοιπόν θα βρείτε αναλυτικά όλο το πρόγραμμα που ακολουθεί η σχολή μας.

 • Πληροφορίες για την ανεμοπορία

  Εδώ ο επισκέπτης θα βρεί κάποιες πρώτες πληροφορίες σχετικά με την ανεμοπορία τον τρόπο που διεξάγεται και γενικά ότι θα ήθελε κάποιος να μάθει σαν πρώτη επαφή με απαντήσεις σε πιθανές πρώτες ερωτήσεις του.

 

   

 

36 years selflessly devoted in the dissemination of Gliding in Greece