Στις 18,19 & 20 Ιουνίου 2010, πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο της Αερολέσχης Έδεσσας η 2η Πανευρωπαϊκή Συνάντηση Μοτοανεμοπτέρων, συνδιοργάνωση της Αερολέσχης Έδεσσας και της Pipistrel Hellas.
Παρόλα τα παιχνίδια του καιρού (όλο το τριήμερο, επικρατούσαν σφοδρές καταιγίδες στην περιοχή του αεροδρομίου και όχι μόνο) κατάφεραν να έρθουν στο αεροδρόμιό μας πολλά πληρώματα είτε πετώντας είτε οδικώς. Θύματα του καιρού έπεσαν και αρκετά αεροπλάνα από το εξωτερικό που δεν μπόρεσαν να έρθουν. Ήρθαν όμως οδικώς, όπως οι Renis Tershana και Tsvetan Doganov από Βουλγαρία και από Αλβανία, οι Sokol Cunaj και Sokol Topciu.

Από Ελλάδα συμμετείχαν οι:

  1. SX-UBS (PIPISTREL SINUS) Αναστασίου Μιχάλης, Γιάνγκου Θ.
  2. SX-UBI (ICARUS) Κεχαγιάς από VERIA AIRCLUB).
  3. SX-UBK (PIPISTREL) Καρνιαούρας Ι. και Αναπολιτάκης Ζαχαρίας, Κιαπέκος Κ.
  4. I-9696 (PIPISTREL VIRUS) Βαβουράκης Μανώλης και Πρίντεζης Π.
  5. I-9797 (PIPISTREL SINUS) Αυγερινός Ντίνος και Σιώτος Μάρκος.
  6. I-9387 (SAVANNAH) Δεληγιώργης Χρήστος από Kομοτηνή.
  7. OK-MUA83 (STING).
  8. I-8670 (PIPISTREL SINUS) Μουμουγιάννης Κ. και Κατσίρας Νίκος από Αγρίνιο.

Η συνάντηση έγινε σε ωραίο κλίμα με πολύ κέφι, και όταν ο καιρός το επέτρεπε, έγιναν πολλές πτήσεις επιδείξεων. Μάλιστα την Κυριακή έγιναν πάρα πολλές πτήσεις εθισμού σε επισκέπτες,αλλά και πτήσεις μοντέλων από το team της ΑΕΜΑ που μας τίμησε με την παρουσία τους.

Το Σάββατο το βράδυ παρατέθηκε δείπνο από τους χορηγούς της εκδήλωσης σε όλους τους συμμετέχοντες στο Fly In σε ταβέρνα του Παλαιού Αγίου Αθανασίου. Στην συνέχεια η προγραμματισμένη ανοιχτή συναυλία στην πλατεία του χωριού ματαιώθηκε, εξαιτίας ξαφνικής δυνατής καταιγίδας.
Την Κυριακή το μεσημέρι άρχισε η αναχώρηση των αεροσκαφών και των επισκεπτών με καλές εντυπώσεις από την διοργάνωση, με την υπόσχεση ότι σύντομα η συνάντηση θα επαναληφθεί.

Η Αερολέσχη Έδεσσας ευχαριστεί θερμά την Pipistrel Hellas και όλους τους συμμετέχοντες στο Fly In, και ιδιαίτερα τον Μιχάλη Αναστασίου manager της Pipistrel Hellas για την προσφορά του και την συνεργασία του.

Leave A Comment