Η Αερολέσχη της Έδεσσας, το Σάββατο 10.17.2015 έλαβε το νέο ανεμόπτερο Duo Discus Xlt. Πρόκειται για ένα σύγχρονο διθέσιο ανεμόπτερο υψηλής απόδοσης, αξίας 162.761 ευρώ, με άνοιγμα φτερών 20 μέτρων, και αναδιπλούμενο κινητήρα που μπορεί να ενεργοποιηθεί καθ ‘όλη τη διάρκεια της πτήσης.

Η παραλαβή του αεροσκάφους έγινε στην Γερμανία στις 12&13/10/2015, από κλιμάκιο της Αερολέσχης Έδεσσας που το αποτελούσαν οι Γιάννης Κλημεντίδης Πρόεδρος της Αερολέσχης, Πολυχρονιάδης Γιώργος, Συμεωνίδης Στέφανος, Στανίσης Πέτρος και Παπαντωνόπουλος Θάνος. Η ομάδα πήγε για τον σκοπό αυτό στην έδρα της εταιρείας κατασκευής, εκπαιδεύτηκε στον χειρισμό του μοτοανεμοπτέρου και εκτέλεσε τις απαιτούμενες πτήσεις εκπαίδευσης και αποδοχής.

Το μοτοανεμόπτερο αυτό, σε συνδυασμό με την καινούργια Μηχανή Εκτόξευσης ανεμοπτέρων, και το υπόστεγο 800 τ.μ. που κατασκευάστηκε στο αεροδρόμιο, είναι μια μακρόπνοη επένδυση της Αερολέσχης Έδεσσας, η οποία θα δώσει μεγάλη ώθηση στον αεραθλητικό τουρισμό της περιοχής, προσελκύοντας Έλληνες και ξένους αεραθλητές.

Οι επενδύσεις αυτές είναι ενταγμένες και χρηματοδοτούνται από το διασυνοριακό πρόγραμμα «FLIGHT AND CONNECT TOURISM», (FACT), το οποίο υλοποιείται από την Αερολέσχη Έδεσσας στο πλαίσιο της 2ης Πρόσκλησης του IPA Διασυνοριακού Προγράμματος «Ελλάδα – Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας» 2007-2013 (Άξονας 1, Μέτρο 1.3). Το έργο στοχεύει στη Συνεργασία και Δικτύωση των Αερολεσχών Έδεσσας και Μπίτολα, με στόχο την διασυνοριακή συνεργασία για ανάπτυξη μορφών τουρισμού μέσω του αεραθλητισμού.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Αερολέσχης Έδεσσας

Leave A Comment